Als dochter van buitenlandse ouders ben ik opgegroeid in een wereld waarin alles gericht was op ‘thuiskomen’ in een nieuw land, een bestaan opbouwen, overleven. Over het verdriet om er niet bij te horen en het gemis van wat was kwijtgeraakt, werd gezwegen, maar het was er wel allemaal.
 

Vertrouwen
Luisteren naar mensen en hun verhalen, verhalen die misschien liever niet verteld worden, hoort van jongs af aan bij mij. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om je met de geschiedenis van je gezin van herkomst te verbinden. Voor mij betekent dit vertrouwen op wat er is, vertrouwen om heel dicht bij mezelf te blijven. In alles wat ik doe. In mijn leven heeft dat voor veel meer balans en levensgeluk gezorgd.

Werk
Met veel plezier heb ik jarenlang gewerkt in de journalistiek en in de financiële wereld. Maar ik heb ook herhaaldelijk meegemaakt dat veranderingen voor spanningen op de werkvloer kunnen zorgen. Ik heb veel geleerd en leer nog steeds van mijn werk bij VluchtelingenWerk. De ontmoetingen met gewone mensen die op zoek zijn naar een veilig bestaan, raken mij steeds weer. Het grote verhaal van emigratie en het ‘kleine’ persoonlijke levensverhaal dat gaat over verlies, angst en herwonnen kracht.

Nieuwe wegen
Groeien, ontwikkelen, steeds weer nieuwe wegen bewandelen: dat is een diepe wens van mij. Na een letterenstudie heb ik verschillende vervolgstudies gedaan. Een bibliotheek met de levensverhalen (fictie en non-fictie) van gewone en bijzondere mensen heb ik hieraan overgehouden. In mijn vrije tijd schrijf ik graag korte verhalen.

Een mooie reis
De afgelopen tien jaar heb ik mij bekwaamd in professionele communicatie, ontwikkelingspsychologie, coaching, slaaptherapie en mindfulness. Een mooie reis naar ‘binnen’, waarin ik kennis met persoonlijke groei, focus en inspiratie heb mogen combineren.

In verhalen resoneren onze levensthema’s
In mijn begeleidingswerk hebben verhalen en gedichten een bijzondere plek verworven. In verhalen resoneren onze levensthema’s, onze vragen en worstelingen. Maar met verhalen is het ook mogelijk om onze binnenwereld te herscheppen en balans te creëren.

Opleiding

  • Germanistiek aan de letterenfaculteit van Amsterdam
  • Professionele Communicatie (3-jarige coachopleiding) bij Phoenix Opleidingen in Utrecht

Vervolgopleidingen

  • Trainersopleiding bij Phoenix
  • Systemisch Werken (familieopstellingen) bij Phoenix
  • Mindfulness bij See True Opleidingen in Amsterdam

Training

  • Slaaptraining voor professionals bij slaapinstituut Kempenhaeghe in Heeze
  • Emotioneel lichaamswerk
  • Op verhaal komen (werken met helende verhalen)
  • Parel in de oester (transformatie van lichamelijke klachten)

 


NERGENS THUIS,
NOOIT ERGENS THUIS GEWEEST.
ER WAS GEEN STAD OF LAND
WAAR IK NAAR KON HUNKEREN,
ER WAREN GEEN GROOTOUDERS,
GEEN OOMS EN TANTES,
GEEN BUURJONGETJES OF
ZELFS MAAR EEN KWISPELENDE HOND.
IK WAS EEN JONGETJE VAN
NOG MAAR 6 JAAR.
EEN JONGETJE WIENS BLOTE VOETEN
DOOR HET STOF OP DE WEG
GEKLEURD WAREN
IN VERSCHILLENDE TINTEN
GRIJS EN ZWART.

UIT MIJN VERHAAL 'BLOTE VOETEN'